Over ons

Heimstaden in het kort

Heimstaden is één van de grootste Noord-Europese aanbieders van huurwoningen. Wij ontwikkelen, kopen, verbeteren, beheren en verhuren woningen in Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, en Duitsland.

Heimstaden is opgericht in 1998. De afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid: van een relatief kleine vastgoedbelegger op de Zweedse woningmarkt tot een van de grootste aanbieders van huurwoningen in Scandinavië. Daarnaast zijn wij inmiddels actief in Duitsland en Nederland. Sinds 2005 is Heimstaden onderdeel van het Noorse Fredensborg AS.

Wij groeien met beleid: wij willen de lokale markt goed kennen en vinden het belangrijk om lokaal sterk aanwezig te zijn. Hierdoor weten huurders, medewerkers en partners ons gemakkelijk te vinden.

Onze strategie

Onze strategie bestaat uit de volgende vier bouwstenen.

Wij zijn er voor onze huurders
De behoeften van onze huurders staan centraal bij alles wat wij doen. Wij willen huurders een prettige en veilige plek bieden om te wonen. Hiervoor bedenken wij steeds nieuwe, slimme services en digitale oplossingen die hun leven gemakkelijker en leuker maken. Via enquêtes vragen wij huurders om feedback. Verder stimuleren wij dat huurders in een pand een ‘community’ worden, bijvoorbeeld door het organiseren van kleine events of het geven van attenties.

Wij zijn een aantrekkelijke werkgever
Onze medewerkers zijn het visitekaartje van ons bedrijf. Zij moedigen ondernemerschap aan en stimuleren onze medewerkers om een positief rolmodel te zijn voor anderen. Wie met Heimstaden te maken heeft, moet zin krijgen om bij ons te komen werken.

Wij ontwikkelen en verbeteren vastgoed op duurzame wijze
Onze vastgoedportefeuille staat nooit stil. Zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouwontwikkelingen zorgen wij ervoor dat onze panden voldoen aan alle moderne eisen. Zo zijn wij voortdurend bezig om de technische kwaliteit, gebruikersvriendelijkheid, veiligheid en energiezuinigheid van ons vastgoed te verbeteren. Wij gaan hierbij verantwoord te werk: wij houden rekening met de oorspronkelijke bouwstijl en werken met mooie materialen die het milieu niet schaden.

Wij bouwen aan duurzame relaties met anderen
We bouwen aan sterke en duurzame relaties met huurders en medewerkers, maar ook met financiële instellingen, investeerders en lokale overheden. Bij al onze activiteiten nemen wij geen onnodige risico’s.

Mensen in hun hart raken

Door te werken vanuit onze kernwaarden, willen wij een positieve bijdrage leveren aan de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Dat begint bij onze medewerkers onderling, maar straalt ook uit naar de samenleving als geheel.

Onze kernwaarden laten zien waar wij nu en in de toekomst voor staan; wij hopen hiermee mensen in hun hart te raken. Ook met het ontwikkelen, aankopen, verbeteren en beheren van vastgoed willen wij bijdragen aan een betere samenleving. Ons doel is om onze vastgoedportefeuille steeds aantrekkelijker te maken. Een duurzaam woningaanbod dat aan alle behoeften en eisen voldoet, is uiteraard belangrijk voor voor onze huurders, maar ook voor onze aandeelhouders en partners en uiteindelijk ook voor de samenleving als geheel.

Meer tijd voor jezelf

Onze huurders moeten zich lekker thuis voelen in hun woningen. Dat spreekt voor zich. Bij Heimstaden gaan wij nog een stap verder. Wij willen het leven van huurders gemakkelijker en leuker maken. Dat doen wij door slimme services en digitale oplossingen te bedenken.

Zo houden huurders meer tijd over voor zichzelf en alles wat zij belangrijk vinden in hun leven.