Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 7 april, 23.51 uur.

Natuurlijk blijft de schoonmaak in de gemeenschappelijke ruimtes van je complex ook nu doorgaan. Daarbij besteden we extra aandacht aan onderdelen die door veel mensen worden aangeraakt. Denk aan:

  • Deurklinken
  • Trapleuningen
  • Bellentableaus
  • Liftknoppen

Maar om de verspreiding tegen corona tegen te gaan, is het belangrijk dat je ook zelf voorzorgsmaatregelen neemt.

Was je handen extra vaak

Neem daarbij de binnen- en buitenkanten mee. Was minimaal 20 seconden. Dat is ongeveer net zo lang als het couplet en refrein van ‘Er is er een jarig’, of het refrein van Toto’s Africa.

In deze video vind je meer informatie over het grondig wassen van je handen:

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Of gebruik een wegwerptissue die je daarna weggooit. Was daarna dan natuurlijk wel je handen.

Blijf zoveel mogelijk binnen

Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Moet je toch naar buiten? Vermijd dan drukke plekken. Werk thuis als dat kan. Houd ook de site van de Rijksoverheid in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Houd anderhalve meter van afstand van elkaar.

Blijf minimaal anderhalve meter uit de buurt van anderen. Dat is ongeveer twee armlengtes. Doe dit ook in gemeenschappelijke ruimtes van het complex waar je woont. Ga bijvoorbeeld niet tegelijkertijd met je buren in de lift staan.

Rekening houden met je buren

Een woning huren van Heimstaden betekent leven in een prettige woonomgeving waar je jezelf kunt zijn. Overlast, onenigheden en incidenten kunnen dat helaas in de weg staan. Zeker in coronatijd zijn mensen vaker thuis, en dat kan (extra) overlast met zich meebrengen.

Lees meer