Een veilig en vriendelijk woonklimaat is tijdens de coronacrisis extra belangrijk. Tegelijkertijd snappen we dat deze tijd voor veel mensen onzekerheid met zich meebrengt. Ook op financieel gebied.

We hebben daarom afspraken gemaakt met diverse brancheorganisaties en de overheid. Het uitgangspunt is daarbij dat niemand als gevolg van de coronacrisis op straat moet komen te staan. En hoewel dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van ons allemaal, hebben we afgesproken dat steun vanuit de overheid daarbij het startpunt is.

In aanvulling op de al bestaande voorzieningen, neemt de overheid verschillende maatregelen om particulieren en bedrijven tijdens de coronacrisis te helpen. Ook bieden banken en kredietverstrekkers hulp. Hieronder vind je een overzicht van de diverse regelingen die beschikbaar zijn voor particulieren en ondernemers.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 april 2020, om 17.19 uur.

Overheidsregelingen voor particulieren

Overheidsregelingen voor ondernemers

Als je als ondernemer besmet bent met het coronanvirus, kun je bovendien wellicht terecht bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Neem voor meer informatie contact op met je verzekeraar.

Regelingen van banken en kredietverstrekkers

Staat jouw bank of kredietverstrekker hier niet tussen? Waarschijnlijk heeft ook die een regeling beschikbaar. Neem rechtstreeks contact met ze op voor meer informatie.

Samen naar een oplossing

Zijn de beschikbare regelingen vanuit de overheid of banken niet op jou van toepassing, of niet toereikend? Of duurt het te lang voordat beschikbare regelingen worden uitgekeerd? En dreig je daardoor je huur niet te kunnen voldoen?

We kijken graag of we samen tot een oplossing kunnen komen. Stuur ons daarvoor een mail op service@heimstaden.nl als je rechtstreeks bij Heimstaden huurt.

Huur je een woning via een van onze externe beheerpartijen? Neem dan contact op met je beheerder:

Welke coronamaatregelen neemt Heimstaden?

Bij Heimstaden doen we er alles aan om onze medewerkers, klanten, partners en anderen te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus/COVID-19.

Lees meer