PSV Handbal sponsoring
Persbericht, 25 november 2021

Heimstaden sponsort PSV Handbal, doneert shirtruimte aan SOS Kinderdorpen

Eindhoven – Woningverhuurder Heimstaden is de nieuwste sponsor van handbalclub PSV. De naam van de van oorsprong Scandinavische organisatie is vanaf nu gekoppeld aan PSV Handbal en prijkt onder andere op de tassen van Dames 1 van de Eindhovense vereniging en op de shirts van de jeugdteams jongens D en meisjes A.

Daarnaast doneert Heimstaden ook sponsorruimte aan SOS Kinderdorpen, waar de woningverhuurder een partnership mee heeft. Ook het logo van deze organisatie zal dus op de shirts en tassen van de teams te zien zijn en gekoppeld zijn aan PSV Handbal. Eerder dit jaar doneerde Heimstaden ook al sponsorruimte op de shirts van voetbalvereniging Eendracht Arnhem aan SOS Kinderdorpen.

PSV is een handbalvereniging met ongeveer tweehonderd actieve leden, spelend in zowel de jeugd- als volwassen teams. Heimstaden is een woningverhuurder met een langetermijnvisie op wonen. Het bedrijf zette in 2018 voet op de Nederlandse bodem, en breidde zijn woningaanbod hier sindsdien uit naar ongeveer 13.500 woningen. De organisatie is hier gekomen om te blijven, en wil op een duurzame manier bijdragen aan de lokale gemeenschappen waarin ze actief is.

Heimstaden sponsort PSV Handbal

Sterke lokale aanwezigheid

“Alleen met een sterke lokale aanwezigheid kunnen we onze bewoners een vriendelijk woonklimaat bieden,” zegt Amber Snikkers, regiomanager Noord-Brabant bij Heimstaden Nederland. “Dat betekent dat we betrokken zijn bij wat er onder bewoners leeft met betrekking tot hun woning. Maar dat we ook actief zijn in de lokale gemeenschap. Handbalclub PSV speelt een centrale rol in die gemeenschap, omdat ze mensen op een sportieve manier met elkaar verbindt. Daarmee is de vereniging voor ons een ideale lokale partner.”

“We zijn blij om in Heimstaden een nieuwe sponsor en partner te hebben, waarmee we de komende tijd samen mooie, sportieve activiteiten gaan uitvoeren,” zegt Mendy Franken van PSV Handbal. “Daarnaast zijn we er extra trots op om ook het logo van SOS Kinderdorpen aan PSV Handbal te mogen koppelen, gezien het belangrijke werk dat zij over de hele wereld uitvoeren.”

Aandacht voor SOS Kinderdorpen

Door sponsorruimte bij PSV Handbal af te staan aan SOS Kinderdorpen, wil Heimstaden bovendien aandacht vragen voor het werk dat de kinderontwikkelingsorganisatie doet. Bij een op de tien kinderen wereldwijd ontbreekt het vandaag de dag aan een stabiele familiebasis. Ze staan er alleen voor of groeien op in een kwetsbare familiesituatie waardoor ze het risico lopen om de ouderlijke zorg te verliezen. SOS Kinderdorpen zet zich in 137 landen in voor deze kinderen.

Heimstaden ging in juli van dit jaar een internationaal partnership aan met SOS Kinderdorpen. De woningverhuurder en kinderontwikkelingsorganisatie werken in verschillende landen samen om een veilig thuis te creëren voor kinderen en hun families.

Heimstaden sponsort PSV Handbal

A Home for a Home

Met a Home for a Home, zoals het partnership heet, ondersteunt Heimstaden in het eerste jaar alleen al meer dan dertig verschillende SOS-initiatieven in negentien landen. Het gaat daarbij onder andere om programma’s voor het versterken van kwetsbare families om te voorkomen dat deze uiteen vallen, voor de (tijdelijke) opvang van kinderen in een familiesetting en voor het vergroten van werkgelegenheid onder jongeren, zodat ze een zelfredzaam bestaan kunnen opbouwen.

“Wij geloven in de kracht van familie, wij willen dat ieder kind kan opgroeien in een veilige en gelukkige omgeving,” zegt Arian Buurman, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen. “SOS Kinderdorpen versterkt kwetsbare families en biedt een thuis aan kinderen die de zorg van hun ouders, al dan niet tijdelijk, zijn verloren. Dankzij a Home for a Home kunnen we veel meer kinderen en families helpen, iets wat voor vele generaties daarna ook positieve effecten zal realiseren. Want wat een kind leert, geeft een kind door.”

Over Heimstaden

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder, met woningen verspreid over verschillende Europese landen. Wij willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Lees meer