Eendracht Arnhem sponsoring
Persbericht, 8 oktober 2021

Heimstaden doneert sponsorruimte tenues Eendracht Arnhem aan SOS Kinderdorpen

Arnhem – Het eerste elftal van voetbalvereniging Eendracht Arnhem speelt vanaf nu met het logo van SOS Kinderdorpen op de borst. Woningverhuurder en hoofdsponsor Heimstaden doneert de ruimte op thuis- en uittenues en trainingspakken aan de kinderontwikkelingsorganisatie. De donatie van de sponsorruimte is een aanvulling op een bestaand partnership tussen Heimstaden en SOS Kinderdorpen.

Heimstaden is sinds oktober 2020 hoofdsponsor van Eendracht Arnhem. De van oorsprong Scandinavische organisatie ging in juli van dit jaar daarnaast een internationaal partnership aan met SOS Kinderdorpen. De woningverhuurder en kinderontwikkelingsorganisatie werken in verschillende landen samen om een veilig thuis te creëren voor kinderen en hun families.

A Home for a Home

Met a Home for a Home, zoals het partnership heet, ondersteunt Heimstaden in het eerste jaar alleen al meer dan dertig verschillende SOS-initiatieven in negentien landen. Het gaat daarbij onder andere om programma’s voor het versterken van kwetsbare families om te voorkomen dat deze uiteen vallen, voor de (tijdelijke) opvang van kinderen in een familiesetting en voor het vergroten van werkgelegenheid onder jongeren, zodat ze een zelfredzaam bestaan kunnen opbouwen.

“Wij geloven in de kracht van familie, wij willen dat ieder kind kan opgroeien in een veilige en gelukkige omgeving,” zegt Arian Buurman, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen. “SOS Kinderdorpen versterkt kwetsbare families en biedt een thuis aan kinderen die de zorg van hun ouders, al dan niet tijdelijk, zijn verloren. Dankzij a Home for a Home kunnen we veel meer kinderen en families helpen, iets wat voor vele generaties daarna ook positieve effecten zal realiseren. Want wat een kind leert, geeft een kind door.”

Aandacht voor SOS Kinderdorpen

Door de sponsorruimte op de tenues van het selectie-elftal van Eendracht Arnhem te doneren, wil Heimstaden aandacht vragen voor het werk van SOS Kinderdorpen. “Bij een op de tien kinderen wereldwijd ontbreekt het vandaag de dag aan een stabiele familiebasis,” zegt Edward Touw, hoofd marketing en communicatie van Heimstaden Nederland. “Ze staan er alleen voor of groeien op in een kwetsbare familiesituatie waardoor ze het risico lopen om de ouderlijke zorg te verliezen. SOS Kinderdorpen zet zich in 137 landen in voor deze kinderen.”

Eendracht Arnhem is een voetbalvereniging met ongeveer 380 leden, spelend in zowel in de jeugd als in volwassencompetities. Een aanzienlijk deel van het Nederlands woningaanbod van Heimstaden bevindt zich in de regio Arnhem-Nijmegen, ongeveer 2.500 van de 13.500. Heimstaden koos voor een sponsorship van Eendracht Arnhem vanwege de centrale rol die de vereniging speelt in de lokale gemeenschap en omdat het bewoners op een sportieve manier met elkaar verbindt.

Over Heimstaden

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder, met woningen verspreid over verschillende Europese landen. Wij willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Lees meer