Hotspots Heerlen
8 oktober 2021

De must-sees en -do's
van Heerlen

Een dagje of weekendje naar het pittoreske Heerlen? Bijzonder mooi om te ontdekken. Om je een eindje op weg te helpen hebben we vijf plekken voor je op een rij gezet die absoluut de moeite waard zijn.

1. Smaak&Vermaak Cooking Center

Het Maankwartier is de naam van het nieuwe stationsgebied van Heerlen. Wil je meteen een hapje eten, reserveer dan bij restaurant Smaak&Vermaak aan het Pancratiusplein. Reserveer online en ervaar een heuse belevenis waar je smaakpapillen heerlijk worden verwend.

2. Vintage shops

Tweedehands? Nee, eerste keus! De vintageliefhebber komt zeker aan haar trekken in Limburg. Slow fashion is iets waar we niet meer omheen kunnen. Wereldwijd wordt te veel kleding geproduceerd en dat is slecht voor het milieu. Bekijk goed wat je precies koopt en is het echt duurzaam? Een paar geweldige vintage shops op een rij:
F.L.Y. Conceptstore, Oranje Nassaustraat 5A Heerlen
TopVintage, Wiebachstraat 9 Kerkrade
Greyhaus Mix van natuurlijke en biologische kleding, Raadhuisstraat 48 Heerlen

3. Blotevoetenpark, Brunssum

Dresscode: blote voeten. Al eens meegemaakt? In het Schutterspark ervaar je hoe het is om met je blote voeten door de natuur te wandelen. Of je nou een levensgenieter bent, liever sport of gewoon even rust zoet, dit park biedt unieke activiteiten voor jong en oud. Denk aan een workshop tenen lezen, wellness of bosknutselen. Ook in het najaar kun je genieten van een heerlijke Limburgse vlaai in de Blotevoetenhut, schoenen toegestaan!

4. SCHUNK (het glaspaleis)

SCHUNK bevindt zich op vijf locaties in Heerlen, maar het Glaspaleis ligt aan de Bongerd. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als multidisciplinair cultureel instituut met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een centrum voor onderzoek en presentatie op het terrein van architectuur en stedenbouw, een muziekschool, een openbare bibliotheek, aangevuld met een restaurant en café. SCHUNCK is een plek voor iedereen die graag leest, geniet van muziek of dans, die graag beeldende kunst tentoonstellingen bezoekt of geïnteresseerd is in architectuur en de wijze waarop onze omgeving is vormgegeven.

5. Kasteel Hoensbroek

Ontdek Kasteel Hoensbroek! Ga op pad met het rondleidingsboekje of kies voor extra fun met een speurtocht: samen spelen en speuren met de kids. Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Een dag om niet te vergeten!

Lees ook: