Lido Rotterdam
3 september 2021

De must-sees en do’s
van Rotterdam

Een stad die continu in beweging is, is toch echt het veelzijdige Rotterdam. Zoveel fijne plekken en wij hebben een top 5 samengesteld voor een dagje of weekendje weg. Even voorbereiden en deze stad laat je niet meer los!

1. ss Rotterdam, Lido-terras

Dit historische schip ligt in Katendrecht. Het ss Rotterdam gaat niet meer het water op en functioneert als hotel, restaurant en evenementenlocatie. Het Lido-terras biedt een uitgebreid menu en is ook leuk om met kinderen te bezoeken. Zij kunnen gebruik maken van het pierenbad terwijl de ouders genieten van het mooie uitzicht op de Rotterdamse skyline. Wil je je snel verplaatsen? Ga met de watertaxi.

2. Remastered

Een interactieve ervaring waar je u tegen zegt. In deze unieke 60 minuten durende experience kun je onder andere wandelen door een waterval, je eigen ufo laten vliegen op een gigantisch LED-scherm en varen door de wolken. Dit 3D-museum is nog maar een paar maanden open en heeft een eigen playlist.
Let op: de experience kent intense audio-visuele prikkels en wordt geadviseerd vanaf zes jaar.

RemasteredExpRotterdamBaanRuud
Foto: Ruud Baan

3. Poing Arcade hall 

Gamen en sushi, wat heb je nog meer nodig? Deze in 2020 geopende gamehall biedt een onvergetelijke tijd voor jong en oud. Vlakbij het Centraal Station kun je even terug naar je jeugd met klassieke spelautomaten. Ben je met een groep, dan kun je zelfs de karaoke ruimte reserveren. Naast borrelhapjes bestel je de heerlijkste vegan sushi. Reserveer moeiteloos via de website en geniet!

Poing Rotterdam

4. Trompenburg Tuinen & Arboretum

Even de rust vinden in een drukke stad. Bezoek dan deze prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is maar liefst acht hectare groot. Met de herfst in aantocht, verandert de tuin langzaamaan van kleur. Groen, oranje, rood; een oogverblindende combinatie. In het weekend van 25 en 26 september vindt de gezellige en drukbezochte Herfstfair plaats.

Trompenburg

5. Nesselande

Letterlijk om de hoek van de Brandingdijk en Cypruslaan is de Siciliëboulevard, waar je op het stadsstrand Nesselande en bij de Zevenhuizerplas geweldig kunt recreëren. Het verschil met een zeestrand is dat er geen duinen zijn, maar moderne hoogbouw. Aan de boulevard vind je niet alleen eetgelegenheden en ijssalons, maar ook winkels.

Lees ook: