Afrika museum
13 augustus 2021

De must-sees en do’s
van Arnhem en Nijmegen

Een dagje of weekendje naar het oosten van het land? Tegenwoordig is het de moeite waard om je bezoek aan bezienswaardigheden te plannen. We hebben daarom wat indrukwekkende plekken in Arnhem en Nijmegen voor je op een rij gezet.

1. Shoppen in het Modekwartier

Een absolute must-do als je houdt van fashion en alles wat on trend is met een persoonlijke karakter. Op loopafstand van het Arnhemse winkelhart, in de wijk Klarendal, hebben zich tal van ontwerpers gevestigd. Je vindt er onder andere kleding, keramiek, een kapperszaak, maar ook het designhotel Modez. De meeste winkels zijn van donderdag t/m zondag geopend, maar sommige hebben ruimere openingstijden.

2. Cultureel Terras De Kaaij

Voor de ideale (zomer)avond kun je in Nijmegen terecht onder de Waalbrug bij het culturele terras De Kaaij. Hier kun je heerlijk aan het water genieten van een hapje en een drankje bij de diverse foodtrucks. Ook vind je hier verschillende muzikanten en kunstenaars én kun je zelfs overnachten aan boord van Opoe Sientje in een van de scheepskamers. Zwemmen of pootje baden, dat is verboden.

3. Afrika Museum, Berg en Dal

Het Afrika Museum is een museum dat gewijd is aan de Afrikaanse kunst en culturen. Je kunt het museum vinden in de omgeving van Berg en Dal, bij Nijmegen. Er zijn regelmatig wisselende exposities te zien. Ook heeft het een groot buitengedeelte met traditionele architectuur van de volkeren uit Ghana, Lesotho en Mali. Rondleidingen zijn op aanvraag en in kleine groepjes mogelijk.
Afrika Museum
Tentoonstelling, Afrikamuseum

4. Kattencafé Balthazar

Kattenliefhebbers opgelet! Zelf geen huisdieren, maar wel met katten knuffelen? Breng een bezoek aan dit unieke café aan de Van Welderenstraat 46 in Nijmegen. In het café wonen meerdere katten van verschillende rassen. Je kunt ter plekke of via WhatsApp reserveren voor lunch, koffie of een heerlijk taartje.

KattencafeBalthazar

5. Kronenburgpark en Waalstrand

Hoewel het wooncomplex aan de Veemarkt in het stadscentrum ligt, zit je met het Kronenburgerpark (op slechts 3 minuten loopafstand) en het Valkhofpark middenin het groen. Een andere unieke plek in Nijmegen om te recreëren is het Waalstrand, dat direct aan de overkant van het water ligt. Via de aan de Veemarkt gelegen Spoorbrug kun je over de Waal fietsen en wandelen. Zo bereik je snel en eenvoudig dit mooie strand, dat gelegen is op het stadseiland Veur-Lent. Schrik niet van de paarden en bizons die daar vrij rondlopen. Vergeet ook niet de groene papieren afvaltasjes mee te nemen die bij de ingang hangen, zodat na je bezoek alles netjes kunt achterlaten.

Sophie Luderer
Foto: Sophie Luderer

Lees ook:

Ben je op zoek naar een woning in Arnhem?

Ons verhuurteam help je graag verder met een huis in (de buurt van) Arnhem/Nijmegen!

Ga naar aanbod