Finalisten Buurheld
Persbericht, 3 augustus

Finalisten Nationale Buurheld van het Jaar 2021 bekend

Amsterdam – Wie wordt Nationale Buurheld van het Jaar? De afgelopen tijd kon iedereen in Nederland zijn of haar buur nomineren voor de titel. Bijna 200 mensen werden door hun buren voorgedragen. Ontroerende, grappige en inspirerende verhalen van mensen die zich inzetten voor hun buurt.

Uit al deze inzendingen zijn drie finalisten geselecteerd, die kans maken op de titel Nationale Buurheld van het Jaar 2021. Stemmen op Karel kan tot en met 31 augustus op Buurheld.nl.

De finalisten zijn:

Karel Turkesteen uit Veenendaal

Buurheld Karel
Deze foto is vrij te gebruiken voor redactioneel gebruik, als daarbij BR-Fotografie vermeld wordt.

Karel werd genomineerd door buurvrouw Anja Lorie. “Een vriendelijke, betrokken man die altijd voor iedereen klaarstaat. Hij helpt buren bij de boodschappen als ze dat zelf niet meer kunnen. En hij zet zich ook nog in om de buurt schoon te houden. En als je met een vraag bij hem aanbelt, nodigt hij je gelijk uit voor een kopje koffie.”

Lees het hele verhaal over Buurheld Karel

Jos en Jeanet Foet uit Zoetermeer

Buurhelden Jos en Jeanet
Deze foto is vrij te gebruiken voor redactioneel gebruik, als daarbij BR-Fotografie vermeld wordt.

Buurvrouw Evelyn Ardusso-van Zetten nomineerde Jos en Jeanet. Het Zoetermeerse koppel was haar steun en toeverlaat toen haar man overleed. Ze hielpen haar zoon zelfs zijn eindexamen te halen in die moeilijke tijd. “Eigenlijk wilde ik verhuizen na het verlies van mijn man, het was lastig voor mij om hier te blijven. Want wat had ik hier nog? Door Jeanet en Jos ben ik toch gebleven. Nu ben ik heel dankbaar voor alle mooie herinneringen en de lieve mensen om me heen.”

Lees het hele verhaal over Buurhelden Jos en Jeanet

Angela van Mullem uit Rotterdam

Buurheld Angela
Deze foto is zonder attributie vrij te gebruiken voor redactioneel gebruik.

Angela werd voorgedragen door buurvrouw Irene Lammers: “Angela verbindt alle buren met elkaar in haar in coronatijd opgezette buurtapp. En toen onlangs een oudere mevrouw kort achter elkaar haar man en hond verloor, vond en regelde Angela een plek in het verzorgingstehuis honderd meter verderop. We hebben haar met de hele buurt lopend verhuisd.”

Lees het hele verhaal over Buurheld Angela

Over Nationale Buurheld van het Jaar

Nationale Buurheld van het Jaar is een jaarlijkse verkiezing die in 2021 voor het eerst wordt georganiseerd. De gedachte is om mensen die klaarstaan voor hun buren een keer per jaar extra in het zonnetje zetten en anderen te inspireren met de prachtige verhalen van anderen.

Iedereen krijgt daarom nu de kans hun buurheld op een speciale manier te bedanken. Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden, die zich inzet voor een vriendelijk en duurzaam woonklimaat.

Over Heimstaden

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Wij willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Lees meer