Buurheld
Persbericht, 14 juli 2021

Wie wordt de Nationale Buurheld van 2021?

Amsterdam – Helden zijn ze, de buren die voor hun buurtgenoten klaarstaan. Of het nou is of ze helpen bij het klussen, nooit te beroerd te zijn om hun grasmaaier uit te lenen of omdat ze gewoon altijd in zijn voor een praatje en persoonlijk contact. Nationale Buurheld van het Jaar geeft je nu de kans om deze mensen in het zonnetje te zetten. En om er nog prijzen mee te winnen ook!

Coronacrisis

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat gold sinds het uitbreken van de coronacrisis meer dan ooit. De afgelopen tijd kregen veel mensen hulp van iemand in de buurt. Soms was dat iets kleins, maar soms ook iets bijzonders dat je nooit vergeet.

Zo deden mensen boodschappen voor hun kwetsbare buren. Of waren de gesprekken in de tuin of op het balkon voor veel mensen vaak de enige persoonlijke contacten die ze hadden in tijden van thuiswerken en quarantaines.

Wat is Nationale Buurheld van het Jaar?

Nationale Buurheld van het Jaar is een jaarlijkse verkiezing die in 2021 voor het eerst wordt georganiseerd. De gedachte is om mensen die klaarstaan voor hun buren een keer per jaar extra in het zonnetje zetten en anderen te inspireren met de prachtige verhalen van anderen. Iedereen krijgt daarom nu de kans hun buurheld op een speciale manier te bedanken.

Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden, die zich inzet voor een vriendelijk en duurzaam woonklimaat.

Nomineer nu via buurheld.nl

Ga naar buurheld.nl en nomineer jouw buur voor de titel Nationale Buurheld van het Jaar. Dit kan tot en met 25 juli 2021. Iedereen in Nederland kan zijn of haar buur nomineren.

Uit alle genomineerden worden drie buren gekozen die doorgaan naar de stemronde. Vanaf 2 augustus aanstaande kan iedereen vervolgens stemmen op zijn of haar favoriet. De winnaar? Die wordt Nationale Buurheld 2021.

Win prijzen

Zowel de winnende Buurheld als de persoon die hem of haar genomineerd heeft, wint een straatfeest met catering en muziek én een duurzaam geproduceerde Buurheld-fiets.

Nationale Buurheld-fiets

Over Heimstaden

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Wij willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Lees meer