Upsidedown Amsterdam
16 juli 2021

De must-sees en do’s
van Amsterdam

Een dagje of weekendje naar de hoofdstad? Tegenwoordig is het de moeite waard om je bezoek aan bezienswaardigheden voor zover mogelijk te plannen. We hebben daarom wat onvergetelijke hotspots voor je op een rij gezet.

1. The Upside Down, Zuid

Als je van Instagram houdt, is dit toch wel hét museum dat op jouw bucketlist staat. Inmiddels is The Upside Down, naast Wondr Experience en Moco Museum, een heus Insta-worthy museum in de hoofdstad. Verdeeld over 25 kamers, ervaar je liefst 1.500 vierkante meter aan indrukwekkende settings! Sinds influencer Anna Nooshin in juli 2020 The Upside Down heeft geopend, is het erg populair.
Tip: reserveer vooraf online een tijdslot. Op die manier ben je verzekerd van een aangename route, waar je de tijd krijgt om op je gemak in de ballenbak te spelen, foto’s te maken in een privéjet of een optische illusie te creëren in de silent disco.

2. Stadsstrand Pllek, Noord

Relaxen op een duurzame plek met geweldig uitzicht? Bij Pllek kun je lekker eten aan gekleurde picknicktafels, in de zomer zonnebaden op het strand, zwemmen in het IJ en in het weekend luisteren naar live muziek. Het vakantiegevoel is op dit stadsstrand niet ver te zoeken. Iedere zondag kun je hier een yogasessie volgen en handig om te weten: vegans hebben hier ruime keus aan gerechten! Dit mooie plekje Amsterdam-Noord is supermakkelijk te bereiken. Neem vanaf het Centraal Station de pont en je vaart er zo naar toe!

3. Vondelpark Openluchttheater, Centrum

Vondelpark
Voor nog geen 10 euro kun je genieten van een indrukwekkend optreden in het prachtige Vondelpark. Een voorstelling duurt 60 minuten en de artiesten treden twee keer op. Check de website voor het brede palet aan optredens. Zo heb je muzikale voorstellingen, maar ook jeugdtheater, dans en comedy. Reserveren én op tijd zijn, is een must. Lees daarom vooraf even de huisregels. In het Vondelpark zelf is er altijd wel een lekker plekje om een koffie te doen of een fijne speeltuin voor de kids om doorheen te klauteren.

Update 28 september 2021! Van 13-17 oktober vindt Amsterdam Dance Event plaats op diverse plekken in de stad. Bijvoorbeeld het stadsstrand Kaap of IJland in A’dam Noord.

4. Johan Cruijff ArenA, Zuidoost

In het bruisende Amsterdam-Zuidoost vind je natuurlijk het voetbalstadion van AFC Ajax. Heb je altijd al de kleedkamers van binnen willen zien of door de spelerstunnel willen lopen? Dan kun je bijna elke dag terecht voor een stadiontour. Tijdens de kids tour kun je zelfs een balletje trappen naast het Ajax-veld. Heb je nog energie over voor een spannend spel? Boek dan de virtual escaperoom om direct online te kunnen spelen. Bij de Johan Cruijff ArenA zijn bovendien talloze restaurantjes, winkels, game hall en bios om er een topdag van te maken.

5. Tropenmuseum, Oost

Tropenmuseum Amsterdam
In de Keti Koti maand van de NMVW musea en het Wereldmuseum wordt ook feest gevierd in de kinderexpo Sabi Suriname. Foto: NMVW

Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen met een immens grote lichthal, die je niet snel vergeet. Het hele gezin kan hier geruime tijd vertoeven. Het museum is zó groot, dat er altijd meerdere exposities zijn. De verhalen over de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is, maakt je nieuwsgierig naar meer. De activiteiten voor kinderen kun je het beste vooraf reserveren via de website. Wil je liever buiten het museum een hapje of drankje doen? Loop dan de Eerste Van Swindenstraat in voor gezellige tentjes met uiteenlopende keukens van Mexicaans tot Libanees.

Lees ook:

Ben je op zoek naar een woning in Amsterdam?

In verschillende stadsdelen staan uiteenlopende woningen te huur. Ons verhuurteam help je graag verder!

Ga naar aanbod