Anna Bewoner
15 december 2020

Anna vertelt: “Corona opende een nieuwe wereld voor me”

Anna (31 jaar) rondde in 2017 haar bachelor Klassieke zang aan het conservatorium af. Een tijdlang stond ze veel op het podium. Toen kwamen de coronacrisis en haar innerlijke kriebels om ook andere dingen te ontdekken en ontwikkelen. Anna neemt ons mee in haar drukke leven, terwijl ze ondertussen de laatste hand legt aan de inrichting van haar nieuwe, nu al sfeervol ingerichte appartement.

Wacht, nieuw appartement. Hoe zit dat?

“Vorig jaar ben ik samen met een van mijn beste vriendinnen gaan samenwonen. Allebei kwamen we uit een relatie, we waren allebei musici en kenden elkaar van het conservatorium. Zij is violiste, ik klassiek zangeres. De woning was in Overvecht en erg ruim. We konden fijn muziek maken en hadden er ook een studeerkamer gemaakt.”

Klinkt goed. Maar toch ging je verhuizen?

“De vriendin met wie ik samenwoonde, is verhuisd naar Amsterdam. Ik werk in Utrecht en heb er ook vrienden, dus wil daar graag blijven. Bovendien vind ik het heel fijn om mijn eigen plekje te hebben en woon ik liever alleen dan met een nieuwe huisgenoot. Maar deze woning werd voor mij alleen wat te groot. Dus ik verhuis nu naar een mooie hoekstudio met een prachtig uitzicht en veel ramen. Ik heb toch geen aparte ruimte meer nodig nu ik een andere weg ben ingeslagen en niet meer zing om mijn geld te verdienen.”

Vertel eens over je zangcarrière.

“Ik heb de bachelor Klassieke zang gevolgd en tijdens mijn studie ook veel mooie projecten gedaan. Zo heb ik veel in TivoliVredenburg en Het Concertgebouw gezongen en twee stages in het Groot Omroepkoor gelopen. Ik zong bijvoorbeeld mee met het koor in het Requiem van Fauré en het Requiem van Verdi. Toen ik was afgestudeerd, wist ik wel dat zang mijn passie was. Ik gaf zelf ook weleens zangles. Het was er ook wel met de paplepel ingegoten, de muziek. Mijn moeder was klassiek zangeres en toen ze zwanger was van mij zong ze in het Nederlands Kamerkoor. Mijn vader is hoofdvakdocent op het conservatorium in Utrecht en mijn zusje violiste. Maar juist omdat het zo vanzelfsprekend zou zijn om óók de muziek in te gaan, wilde ik ook de andere kant in mezelf ontdekken en ontwikkelen. Omdat ik weet dat ik meer ben dan dat.”

Wat heb je inmiddels ontdekt en ontwikkeld?

“Na mijn afstuderen heb ik eerst een tijd gewerkt in een health boutique als coach. Zo gaf ik pilatesles en was ik bezig met voeding en gezondheid. Daarnaast voerde ik gesprekken met leden en begeleidde ik bewegingslessen, zodat mensen op een verantwoorde manier kunnen sporten. Daarna heb ik in de hulpverlening gewerkt en daar mijn papieren voor gehaald. Dat heb ik een jaar gedaan. Het was ontzettend leerzaam en leuk. Ik heb een tijd veel met gezinnen gewerkt en in de rechtbank gezeten, maar ik merkte toch dat het niet helemaal iets voor mij was. Het was een heftige baan, het brak me op. Daarom ben ik teruggegaan naar het conservatorium en heb ik mijn premaster gehaald. Toen kwam de coronacrisis en lag de muziekwereld helemaal plat.”

En nu dan?

“Hoewel ik in hart en nieren altijd een zangeres ben geweest, kriebelde het dus ook al een tijdje vanbinnen dat ik meer wilde dan dat. In alles wat ik tot nu toe heb gedaan, ontdekte ik een rode draad. Ik ben iemand die sociaal makkelijk is en alles wat ik tot nu toe gedaan heb, komt daarmee samen. Daarom ben ik sinds kort de recruitmentwereld ingegaan. Daar ben ik nu 36 uur per week mee bezig en dat bevalt me erg goed. Het leuke daaraan is dat je contact met mensen maakt, maar ook mezelf intellectueel blijft uitdagen.”

Ben je dan nu helemaal gestopt met zingen?

“Nee, dat niet. Zingen blijft mijn passie. Omdat ik 36 uur per week werk, is er nog ruimte om me ook op zang en zangtechniek te storten. Zo krijg ik nog privéles en coaching. Op die manier kan ik er toch nog mee bezig zijn, zonder dat ik er op dit moment mijn werk van maak. Corona was destijds de doorslag om ook een ander pad te ontdekken, maar nu ben ik daar eigenlijk erg blij om.”

Tip van Anna als inwoner van Utrecht

Ben je in Utrecht? Anna’s tip: bezoek de nieuwe omgeving Rotsoord en drink een wijntje bij Op Zuid.

Tips van Anna als lifestylecoach

Toen Anna vertelde dat ze als coach heeft gewerkt op het gebied van lifestyle, vroegen we haar naar de grootste tips op dit gebied.

Zoek de balans. Ga jezelf niet gelijk alles ontzeggen, maar doe redelijk normaal met eten en balans/maat houden. Dan kan er best veel. En er gaat veel mis bij mensen die gaan ontzeggen, want dat houd je niet vol.

Wees niet te streng voor jezelf, praat jezelf niet naar beneden en vergelijk jezelf niet met anderen. Dat iemand iets heeft wat mooi is, betekent niet meteen dat jij dat niet bent. Niemand is perfect.

Oproep

Heb jij je droomhuis bij Heimstaden gevonden, een bijzondere hobby of een ander opvallend verhaal? En wil je daarover vertellen in Heimsamen magazine? Laat het ons weten via een e-mail aan magazine@heimstaden.nl.

Hangen jouw rook- en CO2 melders wel op de juiste plaats?

Lees meer