Danielle Eggen Heimstaden
Persbericht, 8 juni 2020

Danielle Eggen nieuwe head of HR Heimstaden Nederland

Amsterdam – Heimstaden Nederland stelt Danielle Eggen aan als head of HR. In deze rol is ze verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en de recruitment van de Nederlandse tak van de organisatie. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder breidt momenteel uit in Nederland, en maakt ondanks de coronapandemie een flinke personeelsgroei mee.

Eggen neemt meer dan twintig jaar ervaring mee naar Heimstaden. Eerder werkte ze in verschillende HR-rollen bij onder andere Sonion, Cordaan, War Child, Vodafone en Mercedes-Benz. Bij Heimstaden is ze lid van het managementteam en onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van de HR-strategie. Naast het aantrekken van nieuwe medewerkers, hoort daarbij het opzetten van werkprocessen. Maar ook het betrokken houden van werknemers, nu de meesten in verband met de coronasituatie grotendeels thuiswerken.

Ambitieuze plannen

“De bedrijfswaarden en van Heimstaden spraken mij direct aan,” zegt Eggen. “Heimstaden heeft ambitieuze plannen voor de komende jaren. Zowel op het gebied van groei als klanttevredenheid en duurzaamheid. De organisatie heeft een sterke, gezamenlijke drive om die plannen te verwezenlijken. Zelfs nu de meeste collega’s elkaar niet meer persoonlijk zien. Op HR-gebied is het nu de uitdaging om die cultuur in een snelgroeiende organisatie vast te houden, en ik ben blij die aan te gaan.”

Heimstaden opende in de zomer van 2019 zijn eerste vestiging in Nederland. De organisatie groeide sindsdien uit naar een bedrijf met momenteel zo’n zeventig werknemers in kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Op 1 juli opent de woningverhuurder bovendien vestigingen in Arnhem, Eindhoven en Heerlen. De organisatie is nog steeds op zoek naar personeel en verwacht aan het einde van het jaar meer dan honderd medewerkers in dienst te hebben.

Bedrijfswaarden basis voor groei

“Onze waarden en cultuur hebben ons gebracht waar we nu staan als organisatie,” zegt Jasper Bos, head of asset management van Heimstaden Nederland. “We vinden het belangrijk dat die de manier waarop met elkaar samenwerken, en het sterke geloof in onze waarden de basis vormen voor onze groei. We zijn dan ook erg enthousiast dat we in Danielle de benodigde kennis, ervaring en persoonlijkheid in huis hebben om die doelstelling in deze vreemde tijden waar te maken.”

Over Heimstaden

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Wij willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Lees meer