Eva Bienias Heimstaden
Persbericht, 13 februari 2020

Heimstaden Nederland stelt sustainability manager aan

Amsterdam – Eva Bienias treedt in dienst bij woningverhuurder Heimstaden Nederland als sustainability manager. In deze rol is ze als onderdeel van het assetmanagementteam verantwoordelijk voor de verduurzaming van de woningen van de organisatie. Daarnaast zal ze zich richten op het verduurzamen van de onderneming zelf op operationeel vlak.

Voor haar overstap naar Heimstaden werkte Bienias onder andere als projectmanager bij Dura Vermeer, deed ze ervaring op als adviseur bij Triode voor onder meer Schiphol Airport en de gemeente Amsterdam en werkte ze bij woningcorporatie De Alliantie.

In haar nieuwe functie heeft Bienias de taak om de duurzaamheidsplannen voor Heimstaden Nederland op te stellen en te realiseren. Het bedrijf ondertekende in 2019 het UN Global Compact Responsible Business Initiative. Daarmee legt de woningverhuurder zich toe op het naleven van zijn verantwoordelijkheid op het gebied van onder andere het milieu. Daarnaast committeert Heimstaden zich aan verschillende andere internationale duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder de UN Sustainable Development Goals.

Bijdragen aan duurzamere wereld

“De enige manier om echt een duurzame impact te hebben op de woningmarkt, is door te focussen op de lange termijn,” zegt Bienias. “Ik ben blij dat Heimstaden die visie deelt. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder is in Nederland gekomen om te blijven. Dat maakt het mogelijk maakt om ver vooruit te kijken en om woningen op een duurzame manier te beheren en te verbeteren.”

“Als eigenaar en verhuurder van een aanzienlijke woningportefeuille die verspreid is door Nederland, hebben wij de mogelijkheid én de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld,” zegt Jasper Bos, head of asset management van Heimstaden Nederland. “Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met Eva. Ik ben ervan overtuigd dat we aan haar een zeer geschikte sustainability manager hebben die ons kan helpen onze duurzaamheidsambities te realiseren.”

Over Heimstaden

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Wij willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Lees meer